Let op: Deze website komt binnenkort te vervallen. Ga voor alle informatie over Treant Zorggroep naar onze nieuwe website www.treant.nl

Esthetische chirurgie

U wilt graag iets veranderen aan uw uiterlijk. Het behandelen hiervan heet esthetische chirurgie. Wanneer u ons bezoekt, bespreken we eerst hoe ernstig de klachten zijn. Daarna bespreken we wat de mogelijkheden zijn. Hieronder vindt u een korte beschrijving van een aantal behandelingen. De plastisch chirurg kan u verder informeren.

Algemeen

Tijdens de behandeling wordt u verdoofd. Heel veel kleine ingrepen voeren we uit onder plaatselijke verdoving. Voor de grote ingrepen brengen we u onder volledige verdoving. Na de behandeling blijft u meestal twee tot drie dagen in het ziekenhuis. Maar dit is afhankelijk van de ingreep. De plastisch chirurg geeft van tevoren aan of u rekening moet houden met een herstelperiode. Gemiddeld is dat vier tot zes weken, afhankelijk van uw behandeling.

Littekens

Het is belangrijk om te weten dat elke behandeling waarbij de plastisch chirurg moet snijden, een litteken achterlaat. Hij plaatst het litteken altijd zo, dat het zo min mogelijk zichtbaar is. Of zelfs niet zichtbaar. Natuurlijk is dit afhankelijk van de plaats waar hij moet snijden en de grootte van de ingreep. De plastisch chirurg bespreekt dit met u.

Een aantal behandelingen

Armlift

Een slappe en uitgerekte huid aan de binnenzijde van de bovenarmen is lastig te verbergen. Sommige mensen vinden het bovendien niet mooi staan bij zichzelf. Wanneer u last hebt van zulke bovenarmen, dan kunt u kiezen voor een armlift. Hierbij verwijderen we de overtollige huid. De huid wordt als het ware strak getrokken. Het litteken komt aan de binnenzijde van de arm.

Dijbeenlift

Een dijbeenlift kan een oplossing zijn als de huid aan de binnenzijde van uw bovenbenen slap en uitgerekt is. Maar ook als uw bovenbenen voortdurend langs elkaar schuiven. Bij de dijbeenlift wordt de overtollige huid verwijderd. Het litteken komt aan de binnenzijde van het been en de lies.

Borstvergroting

Wanneer u niet tevreden bent over uw borsten, dan kunt u kiezen voor een borstvergroting. Bijvoorbeeld omdat u vindt dat uw borsten te klein zijn voor uw lichaam. Of omdat uw borsten niet even groot zijn. Een andere reden kan zijn dat uw borsten slapper zijn geworden, zoals na een zwangerschap.
In principe voeren we de borstvergroting alleen uit bij vrouwen boven de achttien jaar. En het is belangrijk dat u de operatie zélf wilt. U moet het dus niet laten doen omdat mensen uit uw omgeving dit graag willen of nodig vinden. Verder is het goed om te weten dat een borstvergroting geen oplossing is als u sociale of seksuele problemen hebt.

Meer over de borstvergroting

Borstverkleining

Door te grote borsten kunt u allerlei lichamelijke klachten krijgen, zoals aan de schouder, nek en rug. Ze kunnen ook psychische klachten en praktische problemen veroorzaken. Denkt u maar aan sporten en passende kleren kopen. Te grote borsten kunnen we verhelpen met een borstverkleining.

Meer naar borstverkleining

Botox-injectie

Rimpels in uw voorhoofd en tussen uw wimpers en kraaiepootjes kunt u laten wegwerken door middel van een botox-injectie. Botox is afkomstig van een natuurlijk eiwit. We spuiten dit in de spier zodat deze niet meer wordt aangespannen en dus geen rimpels meer veroorzaakt. De omliggende zenuwen blijven gewoon intact waardoor de huid niet gevoelloos wordt. U kunt direct na de behandeling weer naar huis. Een botox-injectie werkt ongeveer drie tot zes maanden.

Botox kan ook een gunstig effect hebben als u last hebt van migraine. Zo’n 80 procent van de mensen heeft er baat bij. In sommige gevallen blijven de klachten weg, in andere gevallen hebt u een nieuwe botox-injectie nodig. Deze behandelingen worden in de regel niet door zorgverzekeraars vergoed.

Buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie is geschikt als uw buikwand slap is geworden. Bijvoorbeeld doordat u veel bent afgevallen of door een zwangerschap.  Een voorwaarde voor een buikwand correctie is dat je redelijk op gewicht bent (BMI < 30).  Een buikwandcorrectie is ook zeer geschikt voor vrouwen met littekens onder de navel, zoals striae. Bij de behandeling halen we overtollig huid weg. Hiervoor maken we een snede in de bikinilijn en is daardoor niet zichtbaar wanneer u een slip aan hebt. Wanneer buikspieren wijken, hechten we deze weer aan elkaar. De buikwandcorrectie is overigens geen oplossing als u extra gewicht kwijt wil raken.

Hebt u als vrouw een kinderwens? Dan kunt u het beste met de plastisch chirurg overleggen of een buikwandcorrectie verstandig is voor u. Een buikwandcorrectie wordt meestal niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Flapoorcorrectie

Flaporen, of afstaande oren, komen veel voor. Flaporen worden veroorzaakt door een aangeboren misvorming van het kraakbeenskelet van de oorschelp. Dit kunnen we via een flapoorcorrectie verhelpen. Tijdens de behandeling maken we een snee aan de achterkant van uw oor, waar het litteken komt. Het kraakbenige skelet van het oor vouwen we op een speciale manier om. Tot slot verwijderen we het overtollige stukje huid aan de achterzijde van uw oor.

Wanneer u kiest voor een flapoorcorrectie, is het verstandig om reële verwachtingen te hebben. We kunnen de stand van uw oren duidelijk verbeteren, maar een perfecte stand is niet mogelijk. Ook is het goed om te beseffen dat het vrijwel onmogelijk is beide oren precies gelijk te corrigeren. Natuurlijk proberen we de perfecte stand wel te benaderen.

Facelift

Wanneer uw gezichtshuid verslapt is, kunt u een facelift laten uitvoeren. Bij deze operatie trekken we de plooien en rimpels in uw gezicht strak, samen met de dieper gelegen weefsellagen. Soms is het nodig of aan te raden om ook de hals te liften. Dit is het geval wanneer er onder uw kin te veel vetweefsel zit, of als u dikke huidplooien in uw hals hebt. De littekens komen voor het oor en in de haargrens, dit is nauwelijks zichtbaar.

Rimpels op uw voorhoofd, rond de mond of oogleden verdwijnen meestal niet door de facelift. Deze kunnen we corrigeren door middel van bijvoorbeeld een botox-injectie [link naar botox-injectie op deze pagina], een voorhoofdlift [link naar voorhoofdlift op deze pagina] of een ooglidcorrectie [link naar ooglidcorrectie op deze pagina]. Tot slot is het verstandig om reële verwachtingen te hebben. We kunnen uw uiterlijk wel verbeteren, maar niet perfectioneren. Natuurlijk proberen we uw gezicht wel zo veel mogelijk naar uw wens te veranderen.

Neuscorrectie

Er zijn verschillende redenen waarom u uw neus zou laten veranderen. Misschien vindt u uw neus niet mooi omdat deze volgens u te groot is. Of misschien hebt u door de stand van uw neus regelmatig last van hoofdpijn of een verstopte neus. Deze klachten kunnen we verhelpen met een neuscorrectie. Hoe de behandeling er precies uitziet, is afhankelijk van uw wensen. Meestal komt het litteken in de neus of in het tussenschot, dit is afhankelijk van de ingreep.

U kunt een neuscorrectie laten doen wanneer uw neus is uitgegroeid. Dat is doorgaans het geval wanneer u achttien bent. Verder is het belangrijk dat u de operatie zélf wilt. U moet het niet laten doen omdat mensen uit uw omgeving dit graag willen of nodig vinden. Tot slot is het verstandig om reële verwachtingen te hebben. We kunnen de stand van uw neus duidelijk verbeteren, maar een perfecte stand is niet mogelijk. Natuurlijk proberen we uw neus wel zo veel mogelijk naar uw wens te veranderen.

NOVA Plus TM

Storende huidveranderingen zoals rimpels, acne, couperose, striae en huidveroudering kunt u goed laten behandelen met ‘Nova Plus TM’. Hierbij combineren we een flitslamp (intense pulse light) met infrarood licht. Hierdoor wordt er in de diepere huidlagen collageen aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat uw huid verjongt en verstevigt. De behandeling voelt alsof er telkens een elastiekje tegen uw huid aan komt. U hoeft hiervoor niet verdoofd te worden. Een Nova Plus TM-behandeling duurt ongeveer dertig minuten. U kunt daarna meteen naar huis.

Ooglidcorrectie

Hangende oogleden kunnen heel vervelend zijn. U ziet er ouder en vermoeider door uit dan u in werkelijkheid bent. Bovendien kunnen hangende oogleden zelfs uw zicht belemmeren. Dit kunnen we verhelpen door middel van een ooglidcorrectie. Hierbij verplaatsen of verwijderen we overtollig vet en huid. Het litteken plaatsen we in een natuurlijke rimpel, op de haargrens of vlak boven de wenkbrauwen.

Tegelijk met de ooglidcorrectie kunt u ook andere behandelingen rond uw ogen laten uitvoeren. U kunt bijvoorbeeld meteen via een botox-injectie [link naar botoxinjectie elders op deze pagina]kraaienpootjes of rimpeltjes rond uw ogen laten verwijderen. Met een voorhoofdlift [link naar voorhoofdlift elders op deze pagina] kunt u hangende wenkbrauwen laten corrigeren.

S-Lift

Bij het ouder worden, vermindert de hoeveelheid onderhuids vet in het gezicht. Ook kan het vet vanuit de wangen naar de kaaklijn zakken. Met als gevolg: ‘hangwangen’ en mondhoeken die naar beneden trekken. Dit kunnen we aanpakken met een S-lift als het nog niet zo erg is. Mocht een S-lift niet mogelijk zijn, dan kunt u kiezen voor een volledige facelift [link naar facelift elders op deze pagina]. Het litteken komt voor het oor in de haargrens en is daardoor nauwelijks zichtbaar.

Schaamlipreductie

Bij sommige vrouwen zijn de binnenste kleine schaamlippen erg groot. Sommige vrouwen vinden dat niet mooi. Het kan ook lastig en vervelend zijn. Bijvoorbeeld tijdens het fietsen. Bij een schaamlipreductie kunnen we dit goed oplossen. We voeren de schaamlipreductie zowel om esthetische als om praktische redenen uit. De snee in de schaamlip hechten we met een oplosbaar hechtmiddel. Daarom is het litteken niet tot nauwelijks zichtbaar. Deze operatie wordt meestal niet vergoed door uw zorgverzekering.

Voorhoofdlift

Een (endoscopische) voorhoofdslift passen we toe bij mensen waarbij de voorhoofdshuid verslapt is. Hierdoor kunt u rimpels krijgen in het voorhoofd en kraaienpootjes naast de ogen. Ook verzakken de wenkbrauwen, waardoor u een storende diepe frons kunt krijgen. Bij de voorhoofdlift trekken we de huid van uw voorhoofd strak. Het litteken komt in de hoofdhuid en is daardoor vrijwel niet zichtbaar. Deze behandeling kunnen we zeer goed combineren met andere plastische ingrepen, zoals een facelift en een ooglidcorrectie.

Specialismen
Snel naar